Den beste appen for løping og sykling

2016-03-30 Den beste appen til løping og sykling
Skjermdump fra Strava som viser en sykkeltur hjemmefra og til Vollom.

I fjor begynte jeg (endelig) for alvor å trene mer enn litt innefotball en gang i uken. Det skjer faktisk av og til at nyttforsett blir fulgt opp. Jeg er veldig glad i tekniske dippedutter, og det kom også til hjelp for å motivere meg til trening. Så like etter nyttår i fjor, kjøpte jeg meg sportsklokken TomTom Multi-Sport Cardio. Les test av den her. Det som er aller kjekkest med den, er at du slipper å ha pulsbelte rundt brystet. Pulsmåleren er nemlig integrert i selve klokken. Fiffig! Klokken kan også sende data til forskjellige treningsapper, og du er ikke låst til TomTom sin egenproduserte.

Jeg begynte å jogge omtrent tre ganger i uken de første månedene i 2015. Så i mars begynte jeg å sykle. Etter fire-fem sykkelturer på en ganske tung offroad-sykkel, ble det innkjøp av en landeveissykkel av typen Scott Speedster, en av de billigste variantene hos XXL. Jeg har ingen sammenligningsgrunnlag, og det er sikkert greiest sånn. Sykkelen funker supert for meg. Den har gir som funker, er selvfølgelig mye lettere enn alle andre sykler jeg har syklet på tidligere, og den har to hjul.

Jeg liker å måle for å vite hva slags progresjon jeg har – og selvfølgelig også når det gjelder trening. Det finnes et hav av apper til treningsbruk, og jeg har prøvd litt forskjellige, slik som Endomondo, RunKeeper, TomTom Mysport og Strava. De er gode alle sammen, men til sykling og løping er jeg ikke i tvil om at jeg vil anbefale Strava fremfor de andre.

Strava har den morsomme og smarte funksjonen som lar deg løpe mot deg selv, som kalles «segments». Du trenger heller ikke betalingsversjonen for å kunne bruke denne funksjonen. Andre treningsapper har også noe lignende, men Stravas «segments» er i en egen klasse. Her kan du selv lage strekninger (segments), og hvis du løper eller sykler der andre har laget en strekning, får du automatisk opp tiden din på denne også. Du kan også se hvilken tid andre Strava-brukere har oppnådd på den samme strekningen. Det mest nyttige er å se egen progresjon på strekningen fra gang til gang. Selv sjekker jeg spesielt et par krevende bakker hvor jeg hele tiden prøver å forbedre tiden min.

Så hvis du føler du trenger å vekke konkurranseinstinktet litt, så kan Strava være en god hjelper.

2016-03-30 Den beste appen til løping og sykling2
Skjermdump fra Strava som viser oversikt over segmenter hjemmefra til Vollom og tidene mine på disse

 

2016-03-30 Den beste appen til løping og sykling4
Skjermdump fra Strava som viser et segment. Dette er bakken opp Skaret. Her kan jeg da se om jeg har klart å forbedre tiden opp bakken. God progresjon i starten, begynt å gå litt nedover de siste turene.